За нас

 

Лотос Спирит се появи неочаквано и дори несериозно – като проект на приятели, на които им е приятно и интересно да пробват практиките по йога. Започна на шега, без амбиция и планове, и наистина като цвят се разтвори от любовта и подкрепата, която дойде тук от много места. Е, да, имахме и трудните моменти, но винаги е имало ясно съзнание и непоколебимост в пътя, който следваме. Тук се учим заедно, упражняваме се, огъвкавяваме тялото, ставите и ума и много се смеем. Събираме се, защото търсим и намираме заедно това, което ни прави щастливи, което ни вдъхновява и развива нашия потенциал. Гледаме с любопитство към света и към всяка възможност, която ни предоставя за развитие и разширяване. Затова пътуваме много – навън – към местата на силата и красотата, и навътре – към себе си.

 

АДРЕС:

ул. "Костина" 4, партер /до Южния парк/.

тел. 0888 54 99 47 - Катерина

тел. 0889 523 443 - Нина

тел. 0886 509 062 - Митко

lotus.spirit2012@gmail.com

https://www.facebook.com/lotusspirit.bg/

преподаватели

Катерина

Казвам се Катерина. Моята първа среща с Йога се случи през 2005 година, когато имах невероятния късмет и благословия да срещна първата си учителка по Йога – Мария – невероятно надарено, ангелско същество. Последваха 3 години на интензивни занимания и лека, постепенна, недоловима трансформация. После пътят ми ме отведе към Бали и индонезийски духовни практики. Активното ми завръщане към Йога стана по „случаен” и неочакван за мен начин – като започнах да преподавам на тесен кръг приятели през 2011 година. Тази стъпка ми доказа колко малко знам и колко много се нуждая от знания и обучение. Така завърших курс за преподаватели по Йога към НСА, посещавах семинари и тренинги на български и чужди преподаватели по Йога в България и в чужбина. Следвайки вълната на събитията, регистрирах сдружение и създадох с подкрепата и огромната помощ на приятелите ми Йога студио Lotus Spirit. Учих и Аюрведа към Аюрведичен център София и съм член на УС на „Българско сдружение Аюрведа”. Преподавам Класическа йога по системата на Шивананда, но любимата ми практика е Прана виняса флоу.

Катерина води часове по класическа хатха йога в понеделник от 19.30 часа, както и динамични йога часове в понеделник от 18.15 часа, сряда от 18.30 часа и неделя от 17.00 часа (часът в неделя е с предварително записване).

Анна

 

Анна Кошничарова завършва международната академия по пилатес „Майкъл Кинг“, като специализира в групови и индивидуални практики по пилатес на земя. Започва да се занимава активно с метода пилатес през 2017 година, а в последните 2 години води групови тренировки в София. Като част от професионалната си специализация завършва няколко майсторски класове – стречинг, фюжън пилатес (адаптации на класически пилатес движения от стоеж), баре пилатес, пилатес за хора в напреднала възраст и пилатес за бременни.

 

"Преди 5 години реших да опитам различни физически активности, водена от желанието си да подобря начина си на живот и пилатес се оказа „любов от пръв опит“ за мен. След като задълбочих знанията си, започнах да разбирам тялото си много по-добре. Днес мога да кажа, че пилатес не само ме движи физически, но и ме предизвиква постоянно да уча повече, предприемайки един по-холистичен подход към грижата за здравето.

 

Моята лична мисия в груповите тренировки е да обяснявам ползите и техниката на упражненията. Целта ми е всеки участник да постигне оптимален резултат за себе си, защото пилатес може да ни даде възможността да бъдем по-уверени и позитивни, да модифицираме движенията, така че те да се напаснат към телата ни, а не обратното. Тази философия лесно се пренася и във всекидневието, като ни прави по-адаптивни, постоянни и силни.

 

Пилатес е добре позната система от упражнения, която оформя мускулатурата, развива гъвкавостта, баланса и координацията на тялото. Работи в унисон с всякакви програми за физическа активност, като се насочва към постигане на най-добрата естествена стойка на тялото и подобряване работата на опорно-двигателната система. Пилатес ни учи да упражняваме контрол над тялото си, вместо да разчитаме на неговото благоразположение. Дори и най-лесната на пръв поглед тренировка може да натовари приятно мускулите и да отпусне тялото от напрежение."