За нас

 

Лотос Спирит се появи неочаквано и дори несериозно – като проект на приятели, на които им е приятно и интересно да пробват практиките по йога. Започна на шега, без амбиция и планове, и наистина като цвят се разтвори от любовта и подкрепата, която дойде тук от много места. Е, да, имахме и трудните моменти, но винаги е имало ясно съзнание и непоколебимост в пътя, който следваме. Тук се учим заедно, упражняваме се, огъвкавяваме тялото, ставите и ума и много се смеем. Събираме се, защото търсим и намираме заедно това, което ни прави щастливи, което ни вдъхновява и развива нашия потенциал. Гледаме с любопитство към света и към всяка възможност, която ни предоставя за развитие и разширяване. Затова пътуваме много – навън – към местата на силата и красотата, и навътре – към себе си.

 

АДРЕС:

ул. "Костина" 4, партер /до Южния парк/.

тел. 0888 54 99 47 - Катерина

тел. 0889 523 443 - Нина

тел. 0886 509 062 - Митко

lotus.spirit2012@gmail.com

https://www.facebook.com/lotusspirit.bg/

преподаватели

Катерина

Казвам се Катерина. Моята първа среща с Йога се случи през 2005 година, когато имах невероятния късмет и благословия да срещна първата си учителка по Йога – Мария – невероятно надарено, ангелско същество. Последваха 3 години на интензивни занимания и лека, постепенна, недоловима трансформация. После пътят ми ме отведе към Бали и индонезийски духовни практики. Активното ми завръщане към Йога стана по „случаен” и неочакван за мен начин – като започнах да преподавам на тесен кръг приятели през 2011 година. Тази стъпка ми доказа колко малко знам и колко много се нуждая от знания и обучение. Така завърших курс за преподаватели по Йога към НСА, посещавах семинари и тренинги на български и чужди преподаватели по Йога в България и в чужбина. Следвайки вълната на събитията, регистрирах сдружение и създадох с подкрепата и огромната помощ на приятелите ми Йога студио Lotus Spirit. Учих и Аюрведа към Аюрведичен център София и съм член на УС на „Българско сдружение Аюрведа”. Преподавам Класическа йога по системата на Шивананда, но любимата ми практика е Прана виняса флоу.

Катерина води часове по класическа хатха йога в понеделник от 19.30 часа, както и динамични йога часове в понеделник от 18.15 часа, сряда от 18.30 часа и неделя от 17.00 часа (часът в неделя е с предварително записване).

Нина

 

Суетата ме доведе в залата, за да се случи най-важната среща в живота ми.

Всичко започна с желанието да открия начин да запазя тялото си здраво и младо възможно по-дълго време. За период повече от 10 години преминах през различни системи и пробвах различни практики, но нещо все не ми достигаше и една частичка от пъзела липсваше, за да бъде завършена цялостната картина и да усетя удовлетворението в себе си.

Дали аз открих Йога или тя мен е трудно да кажа. Знам обаче, че когато я пожелах в живота си през 2009 г., тя се появи. Вероятно търпеливо ме е чакала да порасна и отворя вратата на сърцето си, за да ми покаже колко сила и вдъхновение, колко любов и красота има в мен и света около мен.

За мен Йога е хармония. Йога е спокойствие. Йога е светлина. Йога е влюбване в живота. Йога е любов - за цял живот.

Днес мисля, че суетата все пак не е чак толкова лошо нещо, защото именно чрез нея се потопих във философията на Йога и осъзнах, че всичко външно е проявление на вътрешното – няма как тялото да е здраво, ако духът и душата не са.

Желанието да намеря адекватен начин да предоставя наученото от мен в годините и да помогна на още хора да творят вълшебства в живота си ме отведе в НСА и курс за Йога инструктори през 2011 г. Така беше поставено и началото на професионалното ми обучение в тази насока.

Човек е жив, докато има желание да учи. Да тръгнеш на пътешествие, в което всеки миг да учиш, да се самоусъвършенстваш и забавлявайки се, да откриваш себе си и собствения си безграничен потенциал е най-прекрасното и вдъхновяващо пътешествие, което човек може да предприеме. А още по-прекрасно е, когато не си сам в това и откриеш съмишленици и много нови приятели.

Митко

 

Не вярвам в това: „Нямам време”. За хората, които още не са започнали да тренират – никога не е късно да започнете. За някои неща началото е най-трудно, но колкото и да го мислите, докато не се престрашите да направите първата крачка няма да разберете какво ще спечелите. Всеки намира своя собтвена причина защо прави това или онова. После ще бъдете благодарни, защото тялото ви ще благодари.