График

 

  понеделник

 18.15-19.15 часа - Динамична йога с Катерина 

 19.30-21.00 часа - Класическа хатха йога начинаещи с Катерина

 вторник

12.30-13.30 часа - Йога в обедната почивка с Цвети. 

18.45-20.15 часа - Класическа хатха йога с Нина (подходяща за начинаещи). 

 сряда

 18.30-20.00 часа - Динамична йога с Катерина 

 четвъртък

 12.30-13.30 часа - Йога в обедната почивка с Цвети.

 18.45-20.15 часа - Класическа йога, подходяща за начинаещи с Нина. 

  петък

18.30-20.00 часа - Индийски танци с Катя Тошева - от 10 ноември.

неделя

14.30-16.00 часа - Индийски танци за деца с Катя Тошева - от 5 ноември.

17.00-18.30 часа - Виняса флоу йога начинаещи - час с предварително записване с Катерина

 

Часовете по Класическа Хатха йога следват системата на един от най-напредналите йоги на нашето столетие Шри Свами Шивананда Махарадж (1887-1963) , популяризирана на запад след 1960 г. от Свами Вишнудевананда (1927-1993) близък ученик и последовател на Свами Шивананда. Системата Шивананда йога представлява интегрална класическа йога. С помощта на йога практики – асани, пранаяма (дихателни упражнения), медитативни техники, релаксация и мантри, се стремим към здраво тяло, спокоен и концентриран ум, удоволетвореност, радост и вътрешна хармония. Практиката по Шивананда Йога е холистичен интегрален подход – в часовете изпълняваме класически асани и различни по трудност вариации, дихателни упражнения, правим релаксация и подготовка за  медитативни техники.   

Динамичната йога е базирана на Прана флоу и представлява плавен, динамичен стил Йога, свързан с дишането, в който асаните, вдишването и издишването и мудрите са въплътени в една поредица. Този стил още е наричан "Флоу йога" („Йога на потока”), заради плавния начин, по който асаните преминават от една в друга. Прана виняса йога е за Вас, ако предпочитате практиките, в които има повече свобода и повече разнообразие и най-вече Ви харесва да се движите през цялото време. Идвайки на час по Виняса, трябва да очаквате повече движение и натоварване, а не толкова разтягане и задържане, независимо дали движенията са бавни или по-бързи, дали часът е за начинаещи или за напреднали. В същото време Виняса стилът не е ограничен само за физически активни хора в спортна форма, а е подходящ за всички, които биха искали да се раздвижат.

Индийските танци следват и съдържат в себе си принципите на йога. Подобряват гъвкавостта, стойката, баланса, но и способността за концентрация, наблюдателност и дисциплина. Освен богата фолклорна традиция, Индия има и класическа – храмовите танци, които произтичат от дълбока древност и се твърди, че са в основата на съвременните театрални и танцови изкуства. Именно симбиозата между театър и танц е нещото, което прави индийските класически танци специални. Сложни ритмични фигури се изпълняват от всяка част на тялото, съпроводени от своеобразен разказ, в който танцьорът-актьор пресъздава на различни персонажи и настроения. Всеки жест означава нещо. Народните и племенни танци са изключително разнообразни, със своите типични движения и костюми. Обикновено се изпълняват по групи и чрез тях можем да се насладим на невербалната комуникация, да се научим как да следваме и да водим другите, как да бъдем в синхрон със случващото се около нас и да създадем нови приятелства.


Цена за 1 посещение йога: 10 лв.

Цена за карта за 5 посещения йога - 40 лв., за 10 посещения - 80 лв.

Карта за 8 посещения в рамките на 1 месец - 48 лв.

Цена за курс индийски танци - 10 посещения - 90 лв., за деца - 70 лв.

Цена 1 посещение индийски танци: 10 л